hallo,

Ik ben Kathia Miserez, een studente eerste jaar kleuteronderwijs in de KHL en voor religie, zingeving en levensbeschouwing moeten we een werkje maken. Ik heb als onderwerp gekozen voor "anderstalige nieuwkomers en andere godsdiensten in de klas". Moest je willen reageren, doe maar gerust.

Groetjes
Kathia

maandag 9 mei 2011

verwerking verplichte bron: Barack Obama

Samen met Nele Robben heb ik de verplichte literatuur verwerkt over Barack Obama. We wisten allebei niet goed hoe we er aan moeste beginnen en u weet wel... met twee bekom je meer dan alleen.
http://www.kuleuven.be/thomas/algemeehttp://www.blogger.com/post-create.g?blogID=6815303227632683900n/actualiteit/dossiers/obama/

1) bron: 'Niet van overtuigd dat ik al genoeg gedaan heb om Nobelprijs te winnen' 
 Ik vind dat Obama een heel bescheide persoon is, met een goed hart. Ik leidt dit af omdat hij het geld, dat hij wint met de Nobelprijs, wil wegschenken aan een goed doel. Met deze boodschap wil hij ook andere mensen tot actie brengen om vrede te bekomen. 

2) bron: 'Amerikaanse president Obama krijgt Nobelprijs voor Vrede'
Ondanks er in deze tekst ook verwezen wordt naar het feit dat deze uitreiking een politieke keuze kan zijn, denken wij dat Obama hier rechtvaardig voor gestreden heeft (dit in tegenstelling tot Yasser Arafat, die deze prijs ook al eens 'verdient' heeft). In de tekst wordt letterlijk geschreven: "Slechts zeer zelden heeft een persoon in dezelfde mate als Obama de aandacht van de wereld getrokken en zijn volk hoop op een betere toekomst gegeven."
Vooral  het laatse vinden wij mooi, want na de oorlog, is het wel belangrijk dat ook Amerikanenen weer een mooie toekomst krijgen. 
In het filmpje wordt gezegd dat Obama deze prijs al heel vroeg gekregen heeft (hij was nog geen jaar de president van Amerika), maar dat heeft hij wel verdient dankzij zijn goede inzet. Dit bewijst nog maar eens dat Obama een groot hart heeft en dat hij probeert rekening te houden met wat goed is voor zijn volk, volgens ons!
http://www.hln.be/hln/nl/2002/Dossier-Obama/article/detail/1013284/2009/10/09/Obama-krijgt-Nobelprijs-voor-Vrede.dhtml

3) bron: "Barack Obama wint Nobelprijs voor de Vrede"
In dit artikel wordt ingegaan op wat Obama op een korte periode heeft kunnen verwezenlijken. Hiermee wordt het uitreiken van de prijs dan ook gemotiveerd. 
Obama heeft al vooruitgang geboekt in:
- vredesoverleg in het Midden-Oosten
- en een oproep tot nucleaire ontwapening. 

Verder heeft Barack Obama een mooie visie nl dat elke president of leider van een land zijn bestuur moet baseren op waardes die de meerderheid van zijn volk belangrijk vindt. 
Wij vinden het heel mooi van Obama dat hij zijn land wilt baseren op basis van wat het VOLK  belangrijk vindt.We vinden het ook merkwaardig dat hij al zoveel goeds gedaan heeft in die korte tijd dat hij president is.
http://www.hbvl.be/nieuws/buitenland/aid869455/barack-obama-wint-nobelprijs-voor-de-vrede.aspx

4) Vaticaan ziet Nobelprijs voor Obama als “aanmoediging”
Onlangs dat Obama de prijs niet nodig vond, vind het Vaticaan  dat het een goed middel is om Obama aan te moedigen om verder te zetten waar hij mee bezig is. Want volgens het Vaticaan is dat van fundamenteel belang. 

Doordat we dit gelezen hebben en we nu ook weten dat de kerk hier achter staat, kunnen we besluiten dat voor alle partijen het werk van Obama belangrijk is en geapprecieerd wordt.

"Yes, he can!"

http://www.rorate.com/nieuws/nws.php?id=57454 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten